10 January 2020

DIDUGA KETIKA MLM AKHIR - ADIK AJAK MELECUR TAHAP DUA


"Buat masa ini apa yang boleh saya kongsi, adik saya terbakar dan melecur tahap dua. Saya belum lagi bertanya kepada dia mengapa dan bagaimana kemalangan tersebut boleh berlaku. Biar doktor buat rawatan dahulu dalam masa sama mahu adik berehat kerana sudah tentu dia berada dalam keadaan trauma dan masih terkejut," demikian ujar anggota kumpulan Rare di Maharaja Lawak Mega (MLM) 2019, Ajak.

Ajak yang juga merupakan ahli kupulan Shiro itu diduga apabila adiknya dikenali sebagai Fitri ditimpa kemalangan di tempat kerja pada Khamis. Ajak ketika dihubungi berkata, dalam kemalangan tersebut adiknya mengalami melecur tahap dua dan kini sedang menerima rawatan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Dalam pada itu, Ajak turut memohon maaf kepada dua lagi anggota Rare iaitu Ropie dan Pak Ya kerana tidak dapat memberikan komitmen pada sesi latihan MLM 2019: "Saya tinggalkan rehearsal untuk final MLM 2019. Saya terpaksa uruskan adik saya dan sekarang saya masih ada dekat hospital. Saya terpaksa tinggalkan Pak Ya dengan Ropie berdua kat sana (Teater Shah Alam). Terima Kasih Pak Ya, Ropie sebab faham keadaan saya. Kita cuba buat yang terbaik esok (hari ini)," katanya.

Klik untuk gambar besar


Perkara tersebut turut dikongsi ajak di laman sosial Instagram (IG)nya dengan memuat naik paparan skrin perbualan Rare di aplikasi Whatsapp: "Hang (awak) jaga diri baik-baik. Abang dan Pak Ya settle kat sini. Kami mendoakan semoga adik hang cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan," kata Ropie.

Sementara itu Pak Ya turut berpesan kepada Ajak supaya tidak perlu risau tentang dia dan Ropie sebaliknya kerana adik Ajak lebih penting buat masa sekarang: "Tak apa Ajak, kami okay saja. Andai kata kita tak berjaya di sini, kami tak akan kecewa adik mike (awak) tu lagi penting," tuturnya.

Rare akan berentap dengan empat lagi kumpulan iaitu Puteh, Zero, Bocey dan Jborn di pentas akhir MLM 2019 malam ini. Juara bakal membawa pulang trofi dan hadiah wang tunai berjumlah RM500,000, tempat kedua RM250,000 dan tempat ketiga RM150,000. Sementara itu pemenang di tempat keempat dan kelima masing-masing bakal menerima trofi dan hadiah wang tunai RM50,000 dan RM15,000.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Ajak Shiro


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: