19 February 2020

PERNAH HAMPIR PUTUS ASA - FASHA UMUM BAKAL TIMANG BABY GIRL


"It's a GIRL . Syukur Alhamdulillah #baby2020. Sejujurnya, ambil masa banyak hari juga memikirkan samada nak post atau tak video ni, akhirnya saya memilih untuk berkongsi pengalaman kehamilan saya kali ini, dengan harapan agar dapat membantu pasangan lain yang putus asa untuk mendapatkan zuriat.

"Saya dan suami diuji sebelum ni kerana pernah 2 kali kerana keguguran diawal kehamilan. Syukur Alhamdulillah tak lama lepas tu, Allah gantikan dengan kandungan yang sihat. Saya bertuah kerana mendapat nasihat daripada sahabat saya DS Vie Shanti untuk berjumpa dengan Dato Doktor Rafi.

"Saya juga pernah hampir berputus asa juga, tapi semangat yang diberikan oleh Vie dan suami, memberikan saya kekuatan untuk berjumpa doktor. Kehamilan diusia 35 bukanlah sesuatu yang mudah. Paling teruk alahan nya, lemah, melepet, kena cucuk setiap minggu, makan Duphaston (ubat kuat rahim)3 kali sehari, sampai ada hari kena marah dengan suami dan Doktor sebab mengelat nak makan ubat.

Klik untuk gambar besar


"Ada juga pernah menangis teruk sebab kena marah combo. Suami marah, doktor pun marah Alhamdulillah semua tu tak lama, lepas habis je trimester pertama dah tak perlu cucuk dan makan ubat lagi . Fuh lega Alhamdulillah kini di Trimester ke 2 (15minggu), kandungan membesar dengan sihat. Syukur Alhamdulillah. Syukur tak terhingga..

"Sehingga hari ni, diatas pengalaman keguguran yang lalu, saya hanya tawakal dan redha, semoga kandungan ini sihat sehingga melahirkan nanti Insyaallah. Video ni kenangan hanya kami ber4, diatas bantuan deco saat akhir oleh kak @ainacopartynsuch dan Video drpd @reymokhtar.

"Hari tu Lepas dapat result Nipt mengesahkan baby sihat dan mengesahkan jantina baby, saya terus buat suprise pada mereka ber3 ni. Allahuakbar melompat kegembiraan suami, Rayfal dan Jemyma kerana bakal menerima seorang lagi 'girl' dalam Keluarga kami.."Anak ibu, Cahaya ibu, semoga membesar dengan sihat sayang. My 2020 baby, Syukur. Terima kasih Suami tercinta, @vieshantiekhan, Team Hosp Umra. Terima Kasih ALLAH.Ini adalah #instaikhlas khas drpd sy untuk membantu ibu2 lain,Cari masa untuk berjumpa dengan Dato Dr Rafi atau Datin Dr Ummul.

"Insyaallah berkat doa dan usaha, akan berhasil. Amin YRA. Kredit Lagu : Hari ini by Dayang &Hael #iburayfalraysha," tulis pelakon Fasha Sandha yang memaklumkan bahawa dia dan suaminya, pelakon Aidil Aziz bakal menimang cahaya mata perempuan tidak lama lagi.

Alhamdulillah tahniah kami ucapkan kepada Fasha dan Aidil. Semoga semuanya dipermudahkan. Jaga diri dan kandungan baik-baik. Tak sabar nak tengok baby girl pasangan ini.
www.myartis.com / Sumber & foto: Instagram Fasha Sandha & Aidil Aziz


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: