24 March 2020

ALHA ALFA BENGANG DENGAN TINDAKAN BEKAS ISTERI: "SERIUS TAK PERNAH MENGANDUNG?"


"Saya memang nak move on tapi satu Malaysia sekarang ingat saya penipu! Ok takpe main kasar ek.. Apa niat awak pun saya tak tau.. Sabar sabar saya, saya perlu tegakkan kebenaran dari orang ingat saya menipu! Saya paling pantang penipu! Awak tau kan? Saya hormat awak walau macam-macam berlaku kat saya. Saya terima kali ni je saya minta awak cuci nama saya!

"Memang mudah mulut berbicara tapi najis yang terpalit kat muka saya ni nak letak mana?? Saya tau awak akan tertekan..Saya juga! Kalau awak main game macam ni, jom sama-sama rasa. Saya sibuk jaga aib awak, aib saya awak mainkan..Ini coretan akhir untuk anda semua! Lepas ni saya takkan bercakap lagi pasal ni.

"Saya kena bersihkan nama saya. Lantaklah orang nak kata saya bodoh hal rumah tangga nak canang, biar orang kata saya lembik. Biar orang kata saya menggelupur nak tegakkan diri..Saya ada maruah! Selagi saya senyap orang caci maki saya sebabkan awak," tulis usahawan kosmetik yang juga jurusolek popular, Datuk Alha Alfa di Instagram Stories.

Klik untuk gambar besar


Alha menegaskan dia perlu mempertahankan maruah diri yang sudah tercemar serta menegakkan kebenaran. Kata Alha, dia tidak boleh mendiamkan diri walaupun pelbagai kata cemuhan dilemparkan kerana menjaja cerita hal rumah tangga.

Alha atau nama sebenarnya Abdul Al-Halim Mohd Al Fadzil, 32, berkongsi perbualannya bersama bekas isteri, Noor Azlin Ismail di aplikasi whatsApp. Menerusi 'screenshot' itu mendedahkan Azlin telah memakan jamu dalam kuantiti yang banyak sehinggakan menyebabkan keguguran.

"Ok jadi kalau sebagai suami tak gembira ke saya dapat berita ni?? Awak bagitau gugur pun saya gembira je yang penting awak sihat. Tapi bila saya sakit dikecam macam ni, awak boleh sama naik. Takpelah saya redha. Awak menang kat dunia," tulis Alha.Dalam pada itu, Alha menyatakan ini adalah pendedahan yang terakhir yang dilakukannya bagi membersihkan nama: "Terima kasih bagi saya harapan selama ini. Apa ja awak minta saya tak bagi?? Kenapa bila macamni awak jatuhkan nama saya macamni sekali?? Orang cakap saya gila!

"Saya selesai! Selepas ini tidak ada lagi! Janji! Saya hanya insan hina yang nak tegakkan kebenaran. Ini je ruang yang saya ada. Kalau awak rasa saya mengabaikan awak, awak pulak buat apa kat saya tu? Its over!" tulisnya lagi.

Terdahulu, Azlin menafikan dirinya hamil dengan membalas komen salah seorang pengikutnya di Instagram (IG). Alha mengesahkan bahawa dia dan Azlin kini sudah bercerai selepas enam bulan hidup bersama.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: