09 September 2020

BILA AISHAH DAH MUAT SAIZ 1990-AN, 'UK 12': "IA BENAR-BENAR SATU PENCAPAIAN BUAT SAYA"Menerusi satu posting di laman Instagram, penyanyi Aishah telah berkongsi penampilan terkini dirinya menerusi sekeping foto. Dalam entri tersebut, kata Aishah dia sudah berjaya menyarungkan pakaian yang bersaiz jauh lebih kecil berbanding sebelum dirinya mengalami penurunan berat badan.

"Cuma nak tayang diri saya memakai pakaian saiz UK12. Kali terakhir saya boleh muat saiz 12 adalah pada tahun 1996. Ia benar-benar satu pencapaian buat saya," kata penyanyi berusia 55 tahun itu.

Dalam entri tersebut, Aishah mengenakan blaus berwarna kuning yang dipadankan dengan skirt labuh berwarna hitam. Katanya lagi, sejak turun berat badan, dia sendiri dapat merasai perbezaan ketara ketika menyanyi terutamanya apabila menyentuh soal pernafasan.

Klik untuk gambar besar


Di ruangan komen, rata-rata peminatnya turut berasa gembira dengan pencapaian pelantun lagu Janji Manismu itu yang selama ini berusaha menurunkan berat badannya.

"Wow tahniah kak, suka tengok kehidupan kak sekarang. - "Amboi, lagi nampak muda lagilah lepas kurus," komen sebahagian pengikutnya.

Sebelum ini, Aishah mendedahkan dirinya menjalani pembedahan Bariatric pada 2018. Terdahulu, Aishah pernah mengakui pernah menyarungkan baju bersaiz UK 22 akibat masalah berat badannya.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Aishah

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: