01 April 2022

"HADAPI BUAT PERTAMA KALI AGAK SUSAH..." - SHUIB PERSIAPKAN DIRI SAMBUT RAMADAN & RAYA TANPA ARWAH SITI SARAH"Kegemaran saya pada bulan puasa adalah pajeri nanas, arwah tahu masak makanan kegemaran saya. Hendak hadapi buat pertama kali agak susah, anak-anak kekuatan saya dan mereka teruja hendak berpuasa penuh," ujar pelawak dan usahawan Shuib Sepahtu yang kini sedang mempersiapkan diri menyambut Ramadan bersama anak-anak buat kali pertama tanpa Allahyarham isterinya, Siti Sarah yang meninggal dunia akibat COV1D, Ogos tahun lalu.


Tambahnya, paling terkesan sudah pasti Aidilfitri kelak yang hanya diraikan bersama anak-anak iaitu Uwais Alqarni, 11; Dzahira Talita Zahra, 9; Ariq Matin, 7 dan Ayash Affan yang berusia tujuh bulan.

Dalam pada itu, Shuib mengaku sedang berkawan dengan seseorang, namun, bukan dalam kalangan penggiat industri seni. Shuib bagaimanapun enggan mengulas perkara itu, sebaliknya, menyerahkan urusan jodoh kepada Allah SWT.

Klik untuk gambar besar"Soal sudah buka pintu hati, saya tidak boleh komen. Dalam hidup, banyak benda yang kita tak jangka berlaku, berlaku. Macam kehilangan arwah (Allahyarham Siti Sarah Raissuddin) pergi dengan mengejutkan. Jadi, saya harapkan Allah SWT berikan yang terbaik untuk saya dan anak-anak," katanya.

Berhubung beberapa artis wanita yang dikaitkan dengan dirinya sebelum ini, Shuib, 38, tidak memandang serius. Malah, dia menganggap ia sekadar hiburan: "Saya anggap orang ambil berat pasal saya. Namun, di pihak saya sendiri, masih okay lagi (hidup sendiri)," katanya.Sementara itu, Shuib telah pun mengotakan janji menyiapkan rumah kepada dua mangsa kebakaran iaitu Halimah Mayin, 61 dan Siti Hawa Hamat, 72, selepas kediaman mereka hangus dalam kejadian pada 13 Februari, tahun lalu. Shuib menyerahkan dua rumah baharu yang dibina kepada mangsa kebakaran di Kampung Alor Bakat, di sini.

Shuib berkata, arwah isterinya antara individu yang beriya-iya mahu menyiapkan rumah baharu itu dan suka melakukan kerja kerja kebajikan. Tambahnya, atas inisiatif itu, pihaknya bersama Syarikat Bubblebee Sdn Bhd akan menubuhkan sebuah yayasan bagi melaksanakan kerja kebajikan.

"Yayasan ini akan digerakkan selepas Aidilfitri kelak. Sepatutnya, arwah jadi Yang Dipertua (YDP), tetapi kita tetap teruskan projek yayasan ini yang menjadi impian arwah," katanya.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: