03 April 2022

"KAMI BERDUA DIBESARKAN DENGAN ADIK-BERADIK YANG RAMAI, TUJUH ORANG"..." - AYU RAUDHAH & SUAMI SUKA ANAK RAMAI"Semua kata nak anak satu pasukan bola. Sebenarya kami tak target pun, tujuh orang sepatutnya tapi satu dua gugur. Sekarang ada lima. Saya meletakkan keluarga prioriti dalam kehidupan, saya gembira dengan anak-anak yang rai dan kami berdua pun dibesarkan dengan adik-beradik yang ramai. Tujuh orang.


"Rasa macam okey dan dah terbiasa," kata pelakon Ayu Raudhah yang selesa untuk meletakkan prioriti kepada keluarganya berbanding karier seni ketika ini dan jelasnya lagi, punyai keluarga yang semakin membesar ketika ini merupakan kebahagiaan yang tak terbandingkan.

Berseloroh menyahut kata-kata Ayu, balas suaminya yang juga ketua pasukan bola sepak Negeri Sembilan FC, Zaquan Adha; "Tapi saya suka nombor lapan!"

Kongsi Ayu yang pernah keguguran pada Oktober 2011 itu ketika ditanya soal punyai zuriat yang ramai, hal itu tidak pernah sama sekali dirunsingkan. Bagi Zaquan pula, punyai anak yang ramai secara tidak langsung menyerikan mahligai yang dibina bersama sejak 11 tahun lalu.

Klik untuk gambar besar"Saya dah biasa dengan adik beradik tujuh orang, ada abang ada kakak. Bila kita ada anak, lepas dapat anak pertama nak cari kawan untuk dia. Kemudian nak dapat anak perempuan.

"Dapat pula lepas tu dua anak lelaki. Mungkin nak dapat satu girl lagi. Untuk saya, saya nak anak-anak saya walaupun ramai tapi rapat antara satu sama lain. Biarlah bila tua nanti saya tinggal berdua dengan Ayu, tapi bila balik rumah saya nak meriah. Bila adik-beradik ramai ni keluarga meriah," ujarnya.

Malah, kedua-duanya saling berkompromi dalam soal menjaga dan mengasuh kelima-lima anak mereka bersama. Untuk makluman, Ayu dan Zaquan berkahwin pada 21 Januari 2011 dan dikurniakan lima cahaya mata Muhammad Aisy Qaiser, 8, Muhammad Aisy Aryann, 7, Laura Zuleykha, 4, Muhammad Aisy Khaliq, 2, dan Muhammad Aisy Al Jibreel, 10 bulan.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: