26 August 2023

BELL NGASRI LUAH RASA SYUKUR & BANGGA ANAK KEDUA, NASFARISYA TERPILIH WAKILI PIDATO MALAYSIA DI VIETNAM"Saya bersyukur dia terpilih masuk pidato untuk sekolah dan mewakili negara walaupun umurnya baru 14 tahun. Saya sendiri tak pernah bawa dia sampai Vetnam untuk sekolah atau apa-apa aktiviti sekolah.
"Nasfarisya budak rajin dan anak pandai. Alhamdulillah, dapat anak tak ikut perangai bapa (bergurau). Alhamdulillah, setiap pelajar sudah menerima sumbangan daripada sekolah untuk duit poket bagi perbelanjaan di Vietnam.

"Saya nak cerita lebih pun saya bukan faham sangat topik ini. Alhamdulillah, paling kurang dia membanggakan kami sekeluarga. Semoga dia (Nasfarisya) berjaya hingga ke anak cucu la senang.

Klik untuk gambar besar
"Saya dan isteri sentiasa mendoakan yang terbaik untuknya," itulah kata pelawak Bell Ngasri, 43, yang meluahkan rasa syukur dan bangga apabila anak keduanya, Nasfarisya Nasrizal, 14 tahun, mewakili sekolah dan negara dalam pertandingan pidato 'Actions For Earth Award & Global Youth Summit'.

Difahamkan, Nasfarisya serta tiga peserta lain iaitu Eshal Nabihah Nazamuddin, 15, Areesa Humairah Khairul Hafizi, 15, dan Amira Aisyah Abdullah, 14, yang merupakan pelajar cemerlang dari Sekolah Menengah Setiabudi di Gombak, terpilih dalam pertandingan yang berlangsung di Vietnam itu bermula pada 23 Ogos lalu dan berakhir esok, 27 Ogos.
Tambah Bell atau nama sebenarnya, Nasrizal Ngasri, dia bangga anaknya itu terpilih meskipun syarat yang ditetapkan untuk para peserta berumur 15 tahun dan ke atas.

Bell turut berita gembira tersebut menerusi hantaran di laman Instagram dengan memuat naik video perjalanan anak perempuannya itu di Lapangan Terbang Antarangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk ke Vietnam.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: