02 September 2023

AL-FATIHAH - PENARI & KOREOGRAFER 'MACAM-MACAM AZNIL', AHMAD KASSAN DIJEMPUT ILAHI"Saya baru dapat berita perkhabaran duka mengenai pemergian sahabat saya, Allahyarham Ahmad Kassan yang juga antara nadi kuat dalam program Macam-Macam Aznil.
"Beliau dikhabarkan meninggal dunia di Singapura. Saya dah lama tak berhubung dengan dia. Saya cuma dapat perkhabaran mengenai diri dia melalui hantaran dia di Facebook dan Instagram.

"Baru sebentar saya menerima khabar duka bahawa beliau kembali ke rahmatullah," kata pengacara terkenal, Datuk Aznil Nawawi dalam satu hantaran video di Instagram, dimana beliau berkongsi berita duka mengenai pemergian penari dan koreografer legenda, Ahmad Kassan, yang meninggal dunia, pagi semalam.

Klik untuk gambar besar
Ujar Aznil, Allahyarham Ahmad Kassan adalah figura kuat dalam program Macam-Macam Aznil yang pernah mencetuskan fenomena suatu ketika dulu dan Allahyarham adalah seorang sahabat yang sangat rapat dengannya sepanjang mereka membuat rakaman progr tersebut.

"Beliau adalah antara tunjang utama kejayaan program itu. Saya rasai kehilangan dia dan semoga pemergiannya akan sama-sama kita dapat sedekahkan bacaan surah Al-Fatihah. Semoga Allahyarham dikumpulkan bersama dengan orang orang yang soleh," katanya.
Untuk makluman, Allahyarham terkenal sebagai seorang penari dan koreografer dalam program Macam-Macam Aznil selain pernah terbabit dalam pelbagai program realiti TV dan program hiburan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Difahamkan, selepas 30 tahun bermastautin di Malaysia mencari rezeki, Allahyarham dikatakan kembali bekerja di Singapura.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: